Vrouwen de cel in voor diefstal koffie, koekjes en telefoon in Groningen – Dagblad van het Noorden

Een 46-jarige vrouw uit Groningen is voor het stelen van een telefoon van een persoon die in nood verkeerde veroordeeld tot vier weken cel.

De vrouw liep begin juni in in de stad langs een auto waarin een man onwel was geworden. De vrouw vroeg of hij hulp nodig had. De man gaf haar zijn telefoon en vroeg haar een vriend te bellen. De vrouw deed dat niet en ging er met de telefoon vandoor.

Toen ze de gestolen telefoon op straat te koop aanbood, liep ze tegen de lamp. De vrouw kampt met een verslaving. Ze was niet bij de zitting aanwezig.

Winkeldiefstal

Ze stond ook terecht vanwege een winkeldiefstal begin juli. Deze pleegde ze samen met een even oude vriendin uit Groningen. De vriendin stopte pakken koffie en koekjes in haar tas. Een getuige zag dit gebeuren en volgde de vrouwen. Hij noteerde het adres waar ze naar binnen gingen. Hij ging terug naar de winkel en meldde wat hij had gezien.

Vaste klanten van justitie

Agenten bekeken camerabeelden van de winkel en herkenden de vrouwen als ‘vaste klanten van justitie’. De politie doorzochten de aangegeven woning en vond de koffie en koekjes op het aanrecht. Een van de vrouwen had zich verstopt in de kast.

De vriendin kreeg voor haar rol drie weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk, opgelegd. De rechter waardeerde in haar geval dat zij wel op zitting verscheen.

Behandeltraject

Deze vrouw kampt ook met een verslavingsprobleem. Zij gaf aan dat zij open stond voor een behandeltraject. Die moet zij volgen. Daarnaast had de vrouw een oude voorwaardelijke straf van vier weken open staan, die zij ook uit moet zitten. Dit geldt ook voor een werkstraf van zestig uur die nog op de lat stond. Die moet zij na de celstraf uitvoeren.

De vrouw die niet op zitting verscheen moet naast de nieuwe straf ook een oude straf van een week uitzitten.

Powered by WPeMatico

Antiques

AdSense