Gratis koffie in de wereldwinkel – Het Nieuwsblad

De Pinte / Nazareth – Op zaterdag 14 oktober sluit de Wereldwinkeldag van Oxfam-Wereldwinkels de Week van de Fair Trade af. Iedereen die vandaag naar een wereldwinkel komt met een lege verpakking van om het even welke koffie mag een vol pakje van 250 gr of een zakje koffiepads of -caps uitkiezen.

“Voor de koffieboeren in het Zuiden zou handel met het rijke Noorden meer dan een deftig inkomen moeten opleveren, want de vraag naar hun product is enorm. Maar tot op vandaag zijn zij niets meer dan aanvoerders van een ruwe grondstof en blijven ze zelf straatarm. Onrechtvaardige internationale handelsregels zorgen er voor dat enkele grote spelers rijker en machtiger worden en dat het voor boeren in het Zuiden onmogelijk wordt om zelf gebrande koffie te produceren” legt één van de 8000 wereldwinkel vrijwilligers uit.

“Iedereen heeft het er over dat we onmogelijk alle (economische) migranten kunnen opvangen. Maar dan moeten we de boeren in het Zuiden wel eerlijk verlonen”. Daarom zet Oxfam de koffie in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade.

Powered by WPeMatico

Antiques

AdSense