Finalisten Nederlandse koffiekampioenschappen bekend

De voorrondes van de SCA koffiekampioenschappen: de Dutch Brewers Cup, Latte Art en Barista Championship bij Alleborgh espresso in Almere zitten er weer op. De SCA Nederland selecteert in de voorrondes de barista’s die op het Amsterdam Coffee Festival om de titel Nederlands kampioen binnen hun discipline mogen gaan strijden.

De wedstrijden vonden verspreid over twee weken plaats en als eerste waren de deelnemers voor het Latte Art Championship en Brewers Cup Championship aan de beurt. In de daarop volgende week mochten de barista’s hun vaardigheden laten zien tijdens de voorrondes van het Barista Championship.

Melkkunstenaars en labratten

De wedstrijden voor latte art en brewers cup verliepen tegelijk en hadden een sterk deelnemersveld. Met onder andere huidig Nederlands latte art kampioen Nick Vink, die dit jaar zijn titel mag gaan verdedigen. Er verschenen uitzonderlijk goede melktekeningen in de cremalaag van de espresso’s. Variërend van tulpen en rosetta’s tot zwanenmeren en rozenboeketten. Voor het Brewers Cup Championship leken enkele deelnemers regelrecht het lab in te zijn gedoken. Het ontharden van water, het toevoegen van mineralen en bijzondere technieken voor het zo goed mogelijk extraheren van de koffie waren geen uitzonderingen.

Dutch Barista Championship

Precies een week later was het aan de barista’s om hun vaardigheden te laten zien in de voorrondes van het Dutch Barista Championship. In deze wedstrijd presenteren een tiental barista’s espresso’s, melkdranken en een signature drink aan de jury. Niet alleen de smaak van de dranken, maar ook een goede werktechniek levert punten op. Ook deze wedstrijd had een sterk deelnemersveld, met voormalig kampioenen als Zjevaun Janga, Lex Wenneker en huidig Nederlands kampioen Merijn Gijbers. De wereldkampioenschappen, die in 2018 in Amsterdam plaatsvinden, hebben zeker een rol gespeeld in de aanmelding van deze zwaargewichten.

De Finalisten

In totaal zullen achttien koffieprofessionals hun vaardigheden laten zien op de podia van The Amsterdam Coffee Festival in maart 2018. Wij hebben ze hieronder nog even op een rijtje gezet en feliciteren natuurlijk alle kandidaten met hun finaleplek. koffieTcacao wenst iedereen veel succes met de voorbereidingen en wij kijken nu al uit naar jullie presentaties in maart!

Finalisten Dutch Barista Championship:
Finalisten Dutch Latte Art Championship:
Finalisten Dutch Brewers Cup:

Powered by WPeMatico

Antiques

AdSense